Margreet

Wie ben ik?

Ik ben Margreet Wijkstra, woon in Groningen vlakbij het mooie Stadspark samen met man, zonen en hondjes.

Ik wandel graag met mijn hondjes in het park of het bos. Naast het wandelen, geniet ik van het samenzijn met mijn gezin, familie en vrienden. Ook lees ik graag, haak ik leuke poppetjes of diertjes en ontspan af en toe bij een grote puzzel.

Mijn passie als kind

Als kind wist ik al dat ik juf wilde worden. Eenmaal aan het werk ging mijn passie voor het vak groeien, vooral voor díe kinderen die net een beetje meer nodig hebben. Op dit moment werk ik drie dagen in de week als leerkracht voor kleuters in het Speciaal Onderwijs. Ik kijk naar wat het kind nodig heeft om te ontwikkelen, los van de “stempel” die het  kind mogelijk heeft. Neemt niet weg dat een “stempel” (ADHD-ADD-ASS..) soms belangrijk kan zijn en noodzakelijk om bepaalde deuren naar reguliere hulpverlening te openen.

Elk kind is uniek

Elk kind is UNIEK in wie hij is en wat hij kan. Mijn vraag is steeds: “Hoe kan ik het kind helpen om verder te komen en stappen te zetten?” Daarbij streef ik naar een veilige, vertrouwde, liefdevolle en voorspelbare leeromgeving waarin het kind mag zijn wie het is.

Dit is ook mijn uitgangspunt bij kindercoaching: “Hoe help ik en stimuleer ik het kind en zijn ouders?” en, “Hoe zet ik ze in beweging?”, zeker in een hectische tijd als deze. Dit is mijn doel als coach en geeft me energie.

Lees meer over mij in mijn blog:

©moeve