coachtraject

Hoe ziet een coachtraject eruit

  • Het eerste contact bestaat uit een telefonisch gesprek van ongeveer 30 minuten. In dit gesprek bespreken we het “probleem” of liever gezegd de “levensles” van jullie kind. Ook hoor ik graag wat jullie verwachtingen zijn van het coachtraject. Naar aanleiding van het gesprek kunnen we besluiten om een afspraak te maken voor een intakegesprek of een adviesgesprek. We kunnen ook concluderen dat het mogelijk beter is een andere hulproute te zoeken.
  • Intakegesprek. Een intakegesprek is bedoeld om elkaar beter te leren kennen, de casus verder uit te werken en jullie mijn werkwijze uit te leggen. Het is wenselijk dat beide ouders aanwezig zijn. Jullie kind hoeft hier niet bij aanwezig te zijn. Na dit gesprek maken we een afspraak voor een eerste coachsessie met de coachee.

1e contact

telefonisch
gesprek 

2e contact

intake gesprek
in praktijk →

3e contact

kennismaken
coachee samen →
met ouder(s)

4e, 5e contact

coach sessies
met coachee →
afsluiten met ouder(s)

laatste contact

evaluatie
doel behaald ?!
coachee en ouder(s)

  • Eerste sessie met het kind staat in het teken van elkaar leren kennen, verkennen van de levensles en het formuleren van een doel. Wat wil de coachee graag bereiken tijdens deze sessies? Is het haalbaar?
  • De sessies die daarop volgen werken we samen in het MOEVE coach boekje. Een boekje dat voor ons leidraad is, maar ook een boekje waarin het kind zijn bevindingen kwijt kan, zijn ontdekkingen kan opschrijven, foto’s kan opplakken en wat het nog meer kwijt wil. Een boekje dat mee naar huis gaat, waar je altijd weer even in terug kunt kijken als dat nodig is.
  • Hoe de sessies worden ingevuld, is afhankelijk van het kind, wat spreekt hem/haar aan. Bij de invulling sluit ik zoveel mogelijk aan bij de behoefte van het kind. Het kind is UNIEK en mag zijn wie het is! Ik kan eventueel gebruik maken van de volgende tools: coachee spel, schatzoeker, helpende gedachten, creatief bezig zijn, de natuur in…..
  • Adviesgesprek. In een adviesgesprek kan ik met jullie meedenken welke stappen voor jullie kind nodig kunnen zijn.

Hoeveel sessies er nodig zijn verschilt per kind. Naast een intake in ieder geval 4 coachsessies. Ik zal in overleg gaan, als er meer nodig is.

©moeve